Het Innovatiefonds voor telers heeft uit de inzendingen van voorjaar 2017 vier initiatieven van telers geselecteerd. Deze inzendingen voldoen aan de criteria voor deelname en scoorde het hoogst op: mate van innovatie, implementeerbaarheid, verbetering productie en innovatief vermogen. De bedenkers worden door het Innovatiefonds beloond met een financiële stimulans en maken kans op de publieksprijs.

De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers is de prijs voor de beste innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw, gekozen door het publiek. Heb publiek kan hier zijn stem uitbrengen. De stemperiode loopt tot 13 september 2017. De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers bestaat uit een geldprijs van € 750,-.

Uitreiking tijdens PotatoEurope 2017

Op 14 september worden de jury- en publiekswinnaars van het Innovatiefonds voor telers voorjaar 2017 bekendgemaakt. Met dank aan DLG BENELUX vindt deze plaats tijdens de PotatoEurope 2017. Na drie jaar in het buitenland keert PotatoEurope in 2017 weer terug naar de aardappelhoofdstad van Europa: Emmeloord! ‘Potatoes feed and meet the world’ is het thema van de 10de editie van PotatoEurope 2017 in Nederland. Deze zal plaatsvinden in Emmeloord op 13 en 14 september. Kennisuitwisseling en ontmoetingen liggen aan de basis van het evenement.

Kanshebbers

De kanshebbende innovaties zijn:

  1. Erik Jeucken - plantgattoepassing bodemverbeteraar en nutriënten in boomkwekerij
  2. J.M.M.J. van den Oever - drukontlaster hydraulische koppelingen
  3. Linda Cebrian-Rampen - biologische Nederlandse Thee
  4. Sander Hendrikx - terugdringen van herbicide en kunstmestgebruik.

Lees hier de toelichting van de bedenkers en stem op jouw beste innovatie!

Het Innovatiefonds voor telers is een initiatief van acht samenwerkende partners: ABAB, Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT, NAJK, OCI Agro en Syngenta.