Het 'Innovatiefonds voor telers' stimuleert innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw. Zij maken kans op een financiële beloning voor vernieuwende ideeën op het boerenerf.

Tien samenwerkende organisaties

Het Innovatiefonds is een initiatief van acht samenwerkende partners, die nauw betrokken zijn bij de agrarische sector. De partners zijn ABAB, Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT, NAJK, OCI Agro en Syngenta. Het Innovatiefonds is een doorstart van het 'Wim Luijkx Innovatiefonds' dat in 2009 door Agrifirm is opgericht en al verschillende ideeën heeft opgeleverd.

Deel uw innovatie met collega's

Met het nieuwe breder opgezette Innovatiefonds voor telers willen de acht partners de sector en telers nog objectiever en beter van dienst zijn. De Nederlandse agrarische sector onderscheidt zich door hoog opgeleide ondernemers. Akkerbouwers en tuinders zijn creatief in het bedenken van praktische oplossingen. Het Innovatiefonds wil telers stimuleren om deze expertise ook met anderen te delen. Met de beloning kunt u dat idee verder uitvoeren of perfectioneren.

Maak kans op 3.000 euro

Bent u akkerbouwer of tuinbouwer en wilt u kans maken op een financiële ondersteuning van maximaal 3.000? Dan kunt u tot 6 november 2017 uw innovatieve dienst, product of toepassing indienen. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt uw aanvraag op het innovatieve karakter en kent u eventueel een bedrag toe.